Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

COMMONERS VOICES

ZagrebDox

ZagrebDox je godišnji međunarodni festival dokumentarnog filma, osnovan 2005. godine s ciljem da se potakne nacionalna dokumentarna proizvodnja i ojača međunarodna i regionalna suradnja, te da se pruži građanima uvid u recentnu dokumentarističku produkciju po pristupačnoj cijeni. Dio programa je također besplatan.

Programska orijentacija ZagrebDoxa organiziranje je specijaliziranog festivala koji prikazuje najbolje kreativne dokumentarne filmove čija imaginativna forma i odabir tema čine ovaj Festival jedinstvenim u Hrvatskoj i u Europi.

Natjecateljski program festivala podijeljen je na međunarodnu i regionalnu konkurenciju. U natjecateljskom programu međunarodne konkurencije prikazuju se najbolji svjetski autorski i kreativni dokumentarni filmovi snimljeni i producirani u posljednjih godinu dana s naglaskom na sve ono što je novo, hrabro, pomaknuto i neustrašivo u svijetu dokumentarnog filma. Program regionalne konkurencije čine filmovi iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije. ZagrebDox stavlja poseban naglasak na regionalni program što ga čini dodatno privlačnim za sve one koji se na jednom mjestu žele upoznati s recentnom regionalnom produkcijom.

Osim natjecateljskih, ZagrebDox ima i niz nenatjecateljskih programa - retrospektiva, filmova fokusiranih na pojedine teme, žanrove, tehnike i estetike.

Ove godine ZagrebDox se održava od 24. večjaće do 3. ožujka u Kaptol Boutique Cinema.

Program međunarodne konkurencija možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/sluzbena_konkurencija/medunarodna_konkurencija

Program BiografskiDox možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/sluzbeni_program/biografski_dox

Restrospektive možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/retrospektive/sergej_loznica

Posebni program SlowDox možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/posebni_programi/slow_dox

Cijeli raspored možete vidjeti ovdje: http://zagrebdox.net/hr/2019/program/raspored

Dox logo negativ rgb
Zagrebdox2

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

0 Reacties

There are no comments