Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

COMMONERS VOICES

Winteropvang dak en thuislozen Amsterdam.

Daar kom je als oude anarchist en kraker terecht als je 2 decennia je legale papierkraam verwaarloost omdat je tegen de administratie en registratiezucht van de overheid bent.


20 Jaar lang heb ik elke vorm van digitale registratie omzeild. Voor mij geen paspoort, geen bankrekening, geen biebabonnement, geen OV-kaart, geen geregistreerd woonadres, geen officiële baan, geen ziektekostenverzekering, geen DigiD, geen iDEAL, geen rijbewijs, geen uitkering, geen abonnementen en toch een leuk en opwindend leven hebben.


Als activist en wereldverbeteraar verzet ik me tegen elke vorm van repressie, elke vorm van controle. Ik weiger om belasting te betalen aan een land dat zijn militaire troepen over de grens stationeert. Een land dat bombardementen en oorlogen financiert in conflicten die gebaseerd zijn op leugens zoals de oorlog in Iraq. Hoe komt het dat niemand daar nog over praat? Hoe komt het dat de verantwoordelijk minister en premier het internationaal gerechtshof ontglippen?


In principe had ik 20 jaar lang recht op een uitkering. Dat zou grofweg uitkomen op 240.000 zonder eventuele zorgkostentoeslag en huursubsidie. Men zou haast zeggen dat men dankbaar is voor iemands zelfstandigheid maar niets is minder waar. In plaats van dankbaarheid krijg je vervelende vragen zoals “u moet een inkomen hebben gehad want waar heeft u al die tijd van geleefd” probeer dan maar eens uit te leggen hoe de kraakscene in elkaar zit aan iemand die vanaf zijn 4de jaar gemanipuleerd en geconditioneerd is door de overheid.

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

2 Comments

Anonymous avatar

Anonymous

February 14, 2019 at 11:13

Sterkte!

Anonymous avatar

Anonymous

February 14, 2019 at 11:16

“u moet een inkomen hebben gehad want waar heeft u al die tijd van geleefd” :/