Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a.

ODREDBE SOCIJALNE SKRBI

Kinderopvangtoeslag

Gefinancierd door     

De Rijksoverheid, uitgevoerd door de Belastingdienst

Voor wie?

Als jouw kind naar een geregistreerde dagopvang of buitenschoolse opvang (BSO) gaat, dan kan je in sommige gevallen kinderopvangtoeslag krijgen. Dit is ook zo als je in het buitenland woont of werkt. Je moet wel een schriftelijke afspraak met de opvang hebben over dingen als de uurprijs van de opvang en hoeveel uur per jaar je kind erheen gaat. Ook moet je de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning hebben. Je moet wel werken, studeren of een traject volgen om werk te vinden.

Voor wie niet?

Ouders waarvan de kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan of de kinderen niet op hun adres ingeschreven staan. In sommige gevallen kan jouw Gemeente helpen, bijvoorbeeld als je om niet werkt, maar om medische redenen opvang voor de kinderen nodig hebt.

Hoeveel krijg je?

Dat hangt heel erg van je inkomen af. Op basis daarvan betaalt de overheid een percentage van de kosten. Voor de lagere inkomens loopt dit op tot 94%, maar wel voor maximaal 230 uur per maand  per kind als jij en je partner fulltime werken en tegen een maximale uurprijs die ligt tussen de €5,75 en €7,18.

Duur

Je ontvangt geen kinderopvangtoeslag meer als je kind er niet meer naar toe gaat.

Aanvragen

Kinderopvangtoeslag kan je hier berekenen, aanvragen en wijzigen op de website van de Belastingdienst. Je hebt wel een DigID nodig.

Rechtsbevoegdheid

De Rijksoverheid

Wettelijke basis

BWBR0017321

 

Commonfare.net je za, sa i od ljudi.

Želite li se pridružiti? Trebat će vam samo email adresa koju nikada nećemo koristiti u druge svrhe.

0 Komentara

Nema komentara