Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a.

ODREDBE SOCIJALNE SKRBI

Werkeloosheidswet - WW

Gefinancierd door     

De Rijksoverheid, uitgevoerd door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)

Voor wie?

Werknemers die buiten hun schuld geheel of gedeeltelijk werkeloos zijn geworden. Gedeeltelijk betekent meer dan 5 werkuren per week verliezen. Hier ben je voor verzekerd als je werkt volgens een arbeidscontract.

Voor wie niet?

Werknemers die de AOW-leeftijd hebben bereikt hebben geen recht op WW. Ook werknemers die zelf ontslag nemen, werknemers die minder dan 26 weken hebben gewerkt in de 36 weken voor ze hun baan verloren en werknemers die niet onmiddellijk beschikbaar zijn voor een nieuwe baan en zich ook zo inschrijven op werk.nl krijgen geen WW.

Hoeveel krijg je?

De eerste twee maanden dat je werkeloos bent krijg je 75% van je laatstverdiende loon. Daarna gaat dit omlaag en krijg je 70%

Duur

Werknemers hebben recht op minimaal 3 en maximaal 38 maanden WW uitkering. Hoe lang je precies recht hebt op de WW uitkering hangt af van het aantal maanden en jaren dat je gewerkt hebt voor je werkeloos werd. Vanaf januari 2016 wordt de maximale duur afgebouwd tot 24 maanden in 2019.

Verder stopt de uitkering als je een nieuwe baan vindt of de AOW-leeftijd bereikt.

Aanvragen

Je moet de WW 2 weken voor je laatste werkdag aanvragen anders loop je risico op een tijd zonder inkomen. Je vraagt de WWW hier online aan. Informatie die je moet doorgeven is onder andere je laatste loon, je laatste contract en je bankrekening. Je vraagt aan met je DigID. Omdat veel gegevens al zijn gekoppeld aan je DigID is de meeste informatie al wel bekend bij het UWV.

Rechtsbevoegdheid

De Rijksoverheid

Wettelijke basis

BWBR0004045

Commonfare.net je za, sa i od ljudi.

Želite li se pridružiti? Trebat će vam samo email adresa koju nikada nećemo koristiti u druge svrhe.

0 Komentara

Nema komentara