I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.

MISURE DI WELFARE

Bijstand

Gefinancierd door    

De Rijksoverheid, uitgevoerd door de Gemeente

Voor wie?

Je hebt recht op bijstand als je rechtmatig in Nederlander woont, 18 jaar of ouder bent, niet genoeg inkomen en geen eigen vermogen hebt om je levensonderhoud te betalen, niet in de gevangenis zit en meewerkt aan activiteiten van de gemeente om betaald werk te vinden.

Voor wie niet?

Jongeren onder de 27 jaar oud die recht hebben op studiefinanciering en kunnen gaan studeren. Mensen met een eigen huis en een overwaarde hoger dan €50.100,- en meer spaargeld dan €9.940,- (alleenstaande) of €11.880,- (gezamenlijke huishouding en alleenstaande ouders) hebben ook geen recht op bijstand.

Hoeveel krijg je?

Hoeveel je krijgt hangt af van je leeftijd, of je getrouwd bent of samenwoont en of je bijvoorbeeld een huishouden deelt met anderen.

  • Alleenstaanden vanaf 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd hebben recht op €982,79 per maand. Dit is een netto bedrag inclusief vakantiegeld.
  • Gehuwden vanaf 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd hebben recht op €1.403,98 per maand. Dit is een netto bedrag inclusief vakantiegeld.

Voor een volledig overzicht, kijk hier.

Duur

De bijstandsuitkering stopt als de ontvanger een baan vindt, niet meer aan de bovenstaande voorwaarden voldoet of met pensioen gaat. 

Aanvragen

Bijstand kan je aanvragen bij jouw gemeente. Dat kan je doen door naar het gemeentehuis te gaan of door hier online een formulier in te vullen. Hou er rekening mee dat je onderstaande informatie moet geven:

- Naam, geboorteplaats, BSN nummer, nationaliteit, en bewijs van inschrijving in het basisbestand van de gemeente

- Gegevens over jouw inkomen (loon, alimentatie, belastingteruggaven)

- Informatie over jouw vermogen (eigendom, huis, verzekeringen, schulden)

- De hoogte van je huur of hypotheek

- Contract van je laatste baan start of een ander document waaruit begin en eind blijkt

- Bank gegevens

Als je samenwoont met een partner of echtgenoot dan moet je samen aanvragen. Ook als je samenwoont met huisgenoten kan dit invloed hebben op de hoogte van je uitkering.

Rechtsbevoegdheid

De Rijksoverheid, college van Burgemeester en Wethouders

Wettelijke basis

BWBR0015703

 

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

0 Commenti

Non ci sono commenti