I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.

MISURE DI WELFARE

Huurtoeslag

Gefinancierd door     

De Rijksoverheid, uitgevoerd door de Belastingdienst

Voor wie?

Huurtoeslag is er voor mensen die in een sociale huurwoning wonen. 

Voor wie niet?

Hoewel er een paar uitzondering zijn, krijgen menden die jonger zijn dan 18 en geen kinderen hebben, mensen die illegaal ergens wonen of een tijdelijk contract hebben, mensen die in een onzelfstandige woning wonen, mensen die zich niet hebben ingeschreven op hun adres, mensen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten of een geldige verblijfsvergunning en hun partners of huisgenoten geen huursubsidie.

Hoeveel krijg je?

Hoeveel huurtoeslag je precies krijgt en of je er echt recht op hebt hang af van jouw situatie. Kijk hier voor de precieze voorwaarden en bedragen.

Duur

De huurtoeslag stopt als je een huis koopt, je naar het buitenland verhuisd, je voor langer dan een jaar naar de gevangenis moet, je teveel eigen vermogen krijgt of teveel inkomen en als je niet meer aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanvragen

Je kan de huursubsidie hier aanvragen. Daarvoor heb je een DigiD nodig. Je kan ook naar een belastingkantoor bij jou in de buurt gaan, vergeet dan niet eerst een afspraak te maken. Je hoeft de huurtoeslag maar een keer aan te vragen, daarna wordt deze automatisch vernieuwd zolang je aan de voorwaarden voldoet.

Rechtsbevoegdheid

De Rijksoverheid

Wettelijke basis

BWBR0008659

 

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

0 Commenti

Non ci sono commenti