I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.

STORIE

POZIV NA FOTO NATJEČAJ ZA DJECU I MLADE „ELLIE ON THE ROAD“

Image
ellie.solidarna.hr

Povodom 70. Obljetnice Opće deklaracije o pravima čovjeka, SOLIDARNA je pokrenula kreativni projekt "Ellie on the Road" povećen Eleanor Roosevelt, „Prvoj dami svijeta“ koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine.

Projekt se sastoji od tematskog foto natječaja za mlade iz čega će nastati digitalna foto čitanka (u formi tematske web stranice) i putujuća foto izložba s popratnim kulturnim programom u nizu zainteresiranih gradova i općina, s naglaskom na one sredine koje se suočavaju s razvojnim problemima.

Foto natječaj, koncipiran u suradnji s grupom mladih iz Gunje, Siska i Zagreba, otvoren je od 29. 10. do 12. 11. 2018. godine, a na njega se mogu javiti djeca i mladi sa svojim autorskim fotografijama koje tematiziraju jedan ili više temeljnih pojmova Opće deklaracije koje je odabrala grupa mladih koja je i koncipirala natječaj. To su: DOM, SIGURNOST, PRIVATNOST, OBRAZOVANJE, RAD, SOLIDARNOST, ODGOVORNOST, KULTURA I KREATIVNOST, ŽIVOT, JEDNAKOST, DOSTOJANSTVO I SLOBODA.  Od pristiglih fotografija stručni fotografski žiri odabrat će najbolje od kojih će se napraviti putujuća izložba koju interaktivno želimo pokazati što više mladih širom RH te će zasad gostovati u Daruvaru, Gunji, Krnjaku, Sisku i Zagrebu tijekom studenog i prosinca 2018., a može nastaviti svoj put tijekom siječnja i veljače sljedeće godine.

Za tri najbolje fotografije osigurali smo vrijedne nagrade. Više na: ellie.solidarna.hr

U svakom gradu povodom otvorenja izložbe organizirat ćemo i popratni kulturno-edukativni program u suradnji sa zainteresiranim školama, udrugama i kulturnim institucijama, u različitim formama prema dogovoru i interesu lokalnih partnera (radionice za mlade, pub kviz o ljudskim pravima, projekcija filma o filantropiji, kazališna predstava, donatorske akcije za podršku siromašnoj djeci itd.).


Ako imate bilo kakvih pitanja ili se želite na druge načine uključiti u projekt, molimo Vas da nam se javite.

Kontakt osoba: Ivan Blažević, Tajnik Zaklade SOLIDARNA, ivan.blazevic@solidarna.hr; 091/4825-449


*Ovaj projekt zaklada SOLIDARNA provodi u sklopu svog programa „Kultura u zajednici“ .


Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

0 Commenti

Non ci sono commenti