I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra.

MISURE DI WELFARE

Zorgtoeslag (Healthcare allowance)

Gefinancierd door    

De Rijksoverheid

Voor wie?

Mensen met een laag (midden) inkomen zonder al teveel eigen vermogen. Dat is een jaarinkomen onder €27.857,- voor alleenstaanden en onder €35.116,- voor mensen met een toeslagenpartner. Jij en jouw toeslagenpartner mogen per persoon maximaal €25.000,- aan eigen vermogen hebben.

Voor wie niet?

Mensen onder de 18, mensen zonder een Nederlandse zorgverzekering en mensen zonder de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning kunnen geen zorgtoeslag krijgen.

Hoeveel krijg je?

Hoeveel je krijgt hangt af van je inkomen, vermogen en woonsituatie. Voor een alleenstaande met een minimumloon komt het maximale bedrag neer op €1.066,- per jaar. Dit bedrag ontvang je in maandelijkse termijnen op je rekening van de Belastingdienst. Hier kan je een berekening maken van waar jij recht op hebt.

Duur

De zorgtoeslag stopt als niet (meer) aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan.

Aanvragen

Meestal gaat het automatisch goed, maar soms niet. Als je geen zorgtoeslag ontvangt of het niet eens bent met de hoogte van het bedrag, kan je het beste langsgaan bij een belastingkantoor bij jou in de buurt. Maak wel een afspraak. Je kan het ook hier online regelen. Daar is een DigID voor nodig. Let op dat jouw info altijd klopt anders loop je risico dat je of te weinig ontvangt, of moet terugbetalen.

Rechtsbevoegdheid

De Rijksoverheid

Wettelijke basis

BWBR0018451

Commonfare.net è per le persone, con le persone e delle persone.

Vuoi aderire? Avrai bisogno solo di un indirizzo email e non lo useremo mai per altri scopi.

0 Commenti

Non ci sono commenti