Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

COMMONERS VOICES

Poziv za priče: Napišite priču i sudjelujte na konferenciji u Budimpešti, Mađarskoj


Commonfare-ov Poziv za priče: Napišite priču i sudjelujte na konferenciji o dobrom upravljanju u Budimpešti, Mađarskoj!

Dragi Commoneri,

Commonfare.net je platforma osmišljena za informiranje, poticanje i povezivanje ljudi diljem Europe u zamišljanju i stvaranju pravednijeg društva utemeljenog na solidarnosti građana, općem dobru i društvenoj pravdi. Doista, već postoji mnogo nevladinih organizacija, građanskih inicijativa, think tankova i odgovornih građana koji su se sami angažirali kako bi zaštitili javne prostore, javna dobara i promovirali dobro upravljanje.

Zadnjih godina, u Europi svjedočimo smanjenje javnih prostora, javnih dobara i smanjenje percepcije dobrog upravljanja javnim dobrima i interesima. Građani, građanske inicijative i pokreti, kao i nevladine organizacije, istraživački centri i instituti angažirali su se kako bi podržali i promovirali dobro upravljanje odozdo prema gore. Na ovoj konferenciji želimo predstaviti nekoliko aktera koji rade odozdo prema gore kako bi podržali dobro upravljanje i zaštitu javnih dobara, s ciljem razmjene ideja, iskustava, prepreka i dobrih praksi. Konferencija će biti na engleskom jeziku.

Ako je vaša priča odabrana, Commonfare će vas poslati na Commonfare konferenciju o dobrom upravljanju javnih dobara, koju organizira Centar za istraživanje korupcije u Budimpešti, Mađarskoj 18. travnja, kao i vikend u Budimpešti od 18. do 21. travnja kako bi mogli istražiti druge primjer dobre prakse u Mađarskoj. Commonfare vam nudi besplatan put, sudjelovanje na konferenciji , i vikend u Budimpešti od do 18. do 21. travnja 2019. Commonfare pokriva troškove putovanja i smještaja, kao i dnevnice za maksimalno uživanje u Budimpešti.


Zainteresirani? Evo što trebate učiniti:

1. Postanite Commoner prijavom na commonfare.net

2. Pokažite nam vaš interes za sudjelovanje na Commonfare konferenciji u Budimpeštu prijenosom 10 Commoncoina na Commonfare račun (Javite nam ako Vam treba pomoć oko postupka)

3. Odgovorite na sljedeće pitanje, vlastitim glasom i u vlastitom stilu, koristeći maštu i promičući vlastite vrijednosti:

Kako građani, nevladine organizacije i istraživački centri mogu doprinijeti dobrom upravljanju i socijalnoj pravdi?

Jedan primjer pokreta ili inicijative za dobro upravljanje i zaštitu javnih dobara, ili prostora iz moje zemlje je… 

Kriteriji za odabir kao putujućeg blogera jesu: i) relevantnost odgovora na postavljeno pitanje, ii) zastupljenost Commonfare vrijednosti, iii) sposobnost pomaganja, informiranja ili poticanja drugih, i iv) kreativnost

1. Objavite svoju priču na commonfare.net do kraja dana 10 travnja. (CET 24:00), s tag-ovima "Budimpešt" i "Common Story".

2. Commonfare će objaviti pobjedničku objavu 15. travnja u postu na commonfare.net. Dobitnik će biti obaviješten putem e-pošte s kojom se prijavio na commonfare.net.

3. Spakirajte prtljagu i odlično se provedite na Commonfare konferenciji u Budimpešti!

4. Nakon što sve završi, napišite priču o svom iskustvu za Commonfare.net

 

Budapestcommonfare

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

0 Reacties

There are no comments