Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.


Zadruga za etično financiranje vas poziva na drugu u nizu ZEF edukacija u Zagrebu na temu održive, pravedne, solidarne i ekološki odgovorne “DOBRE EKONOMIJE”!

Dođite na edukaciju u petak, 23.11.2018 od 17h - 20h u Impact Hub-u Zagreb, Vlaška ulica 70E, Zagreb

Zadružnim udruživanjem, razmjenom znanja i iskustava i poslovnom suradnjom u ZEF-u se gradi ekonomski sustav usmjeren na održivi razvoj lokalne zajednice i svih njezinih članova. Radi se o sustavu koji se opire nekontroliranom rastu i potrošnji prirodnih resursa, zaduživanju, nedemokratskom upravljanju i nepravednoj raspodjeli dobara. Model “dobre ekonomije” kroz demokratske oblike vlasništva i upravljanja te brigu i odgovornost prema ljudima i prirodi nudi alternativu.

O ključnim temeljima zadružnog projekta ZEF-a i perspektivama njegova razvoja podsjetite se ili naučite nešto novo uz predavanje Dražena Šimleše o “dobroj ekonomiji”!

Dražen Šimleša rođen 1976. godine u Bjelovaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao, magistrirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju. Zaposlen je kao znanstveni suradnik na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Područje rada je globalizacija, održivi razvoj i permakultura, društvena i solidarna ekonomija. Do sada objavio pet knjiga i više znanstvenih radova. Posljednje knjige su Ekološki otisak – kako je razvoj zgazio održivost i Dobra ekonomija. Predaje kolegij Globalno društvo i održivi razvoj na Mirovnim studijima. Aktivan na civilnoj sceni i trenutno volontira kao koordinator programa centri znanja udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) te je upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju. Glavni koordinator je Europske mreže za solidarnu ekonomiju – RIPESS.

Impact Hubovi su mjesta koja promiču i podržavaju poduzetništvo koje adresira relevantne društvene i okolišne izazove. Okupljaju globalnu zajednicu poduzetnika, aktivista, kreativaca, profesionalaca i svih pojedinaca koji žele raditi ili već rade na idejama ili poduhvatima koji stvaraju pozitivne promjene.

Nakon edukacije slijedi još jedno u nizu zajedničkih neformalnih druženja!


Za više info: https://web.facebook.com/events/329074227883870/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1542273118307840

1dobraekonomija
Zef

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

1 Reactie

Card default

Mladic123

november 16, 2018 at 11:04

Da li moraš biti član ZEFa?