Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Zadruga za etično financiranje tokom 2018. godine svojim članovima društvenim poduzetnicima kao i onima koji će to tek postati, osigurala je više od milijun kuna financiranja u obliku mikrozajmova. Rezultat je to dugogodišnje izgradnje partnerstva i kvalitetne suradnje s članicama Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka, čija je članica i Zadruga za etično financiranje.

"Sektor društvenog poduzetništva u Hrvatskoj razvija se na marginama, većina nositelja razvoja društveno-poduzetničkih aktivnosti su organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije koje se često susreću sa problemima u financiranju vlastitih projekata, ali i u svakodnevnom poslovanju", izjavila je ovom prilikom Silvana Radelić, voditeljica financija u najvećoj hrvatskoj zadruzi.


Zadruga za etično financiranje (ZEF) strateški je usmjerena na jačanje sektora društvene ekonomije i društvenog poduzetništva u Hrvatskoj od samog početka, te su iznimno zadovoljni što su svojim zadrugarima, u suradnji s partnerom iz Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka, poljskim TISE fondom, osigurali sredstva po iznimno povoljnim uvjetima u usporedbi s ostalim zemljama u kojima posluju.


Za više informacije o etičnoj banci, vidite: https://commonfare.net/en/stories/eticna-banka-first-ethical-bank-in-croatia


Za više informacijhe o Federaciji europskih etičnih i alternativnih banaka, vidite: https://www.febea.org/


Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

2 Reacties

Card sfondo logo paddy nero

Quia

november 13, 2018 at 14:11

Very interesting initiative, congrats!

Card sfondo logo paddy nero

Quia

november 13, 2018 at 14:12

P.S. Funding opportunities for social enterprises in Portugal: http://inovacaosocial.portugal2020.pt/