Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.
Gisteravond speelden we weer een ronde CommonPoly hier in Amsterdam.

Commonpoly is een spel - meer dan losjes gebaseerd op Monopoly ;) - dat we hebben bedacht om input te krijgen van deelnemers aan design workshops over het ontwerp en de implementatie van zowel de complementaire (crypto)valuta als de digitale portemonnee die we gaan gebruiken op het Commonfare.net platform.
In Commonpoly speelt elke deelnemer een voorgedefinieerd personage dat ofwel de mogelijkheid heeft om zijn of haar eigen inkomsten te genereren of niet. Deze karakters delen enkele gelijkenissen met echte mensen die we hebben ontmoet tijdens de onderzoeksfase van ons project. Spelers krijgen de kans om de spelregels te veranderen in algemene vergaderingen. Het doel van het spel is om een ​​situatie te creëren waarin alle spelers hun ronde kunnen maken zonder tegen financiële problemen aan te lopen. Een stapel 'meta-vraagkaarten' over de grotere economie of financiële instrumenten buiten de realiteit van het spel worden gebruikt om de discussies in goede banen te leiden.

CommonPoly is natuurlijk voortdurend 'in ontwikkeling’ en verbeteringen die door de deelnemers voorgestellen worden na elke sessie worden doorgevoerd. De game ondergaat momenteel een volledige make-over en zodra dat gedaan is, zullen we printbare PDFs maken zodat iedereen overal het spel kan spelen en ons feedback kan sturen voor het ontwerp van de tools van Commonfare.net.

We overwegen ook om een online versie van het spel te maken voor op Commonfare.net…

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

0 Comments

There are no comments