Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

COMMONERS VOICES

Commonshare - Tutorial

Tutorial commonshare

Što znači “Commonshare”? 

Svaki Commoner ima svoj „commonshare“, koji predstavlja njihovu nedavnu aktivnost na commonfare.net-u. Sve što radite, od pisanja priča do razgovora, doprinosi općem dobru platforme. To znači da vaše aktivnosti predstavljaju vaš dio tog zajedničkog dobra – otuda i ime commonshare! Pokazuje koliko i čime ste vi i drugi pridonijeli platformi. Zašto commonshare? 

Za razliku od drugih oblika reputacije koje možete pronaći na web stranicama za kupnju ili prodaju predmeta, vaš „commonshare“ se ne temelji na mogućnosti pružanja usluge ili proizvoda. Umjesto toga, on se temelji na tome kako vaši doprinosi jačaju zajednicu kao cjelinu. Na taj se način gradi povjerenje između vas i drugih „Commoner-a“, koji mogu vidjeti vrijednosti koje dijelite bez potrebe za ocjenama, zvjezdicama ili negativnim povratnim informacijama. 


Kako mogu vidjeti svoj Commonshare?

Kao gost, možete vidjeti „Commonshare“ grafiku na profilnim stranicama korisnika, ali trebat će vam vlastiti račun na commonfare.net-u da biste vidjeli vlastiti Commonshare i više detalja o drugima. Ako to još niste učinili, postanite Commoner! Kada se registrirate, kliknite na svoje korisničko ime na desnom vrhu stranice, ili na korisničko ime drugog korisnika, da biste vidjeli njegov profil i Commonshare.

Prva stvar koju ćete vidjeti je kartica "Commonshare". Ako niste prijavljeni, moći ćete vidjeti samo prikaz krafne. Nakon prijave, vidjet ćete i detaljniji prikaz karte.

Step 001


Commonshare Grafikon 

Grafikon vam omogućuje da vidite kako se „commonshare“ Commonera promijenio tijekom vremena. Možete se pomicati unatrag i naprijed kroz vrijeme ili povećavati i smanjivati na mobilnom i stolnom računalu.

  • Na mobilnom uređaju - jednostavno povucite prst na grafikonu da biste ga pomicali; za zumiranje koristite dva prsta.
  • Na radnoj površini - kliknite i povucite na grafikonu za pomicanje; koristite kotačić miša za zumiranje.Commonshare „krafna“ vizualizacija 

Krafna vam omogućuje da otkrijete više pojedinosti o vašim doprinosima platformi. Možete vidjeti svoj commonshare za svako razdoblje od dva tjedna u središtu krafne. U početku će prikazati vaš posljednji izračunati Commonshare. Da biste se vratili natrag i naprijed kroz vrijeme, kliknite ili dodirnite strelice odabira datuma.

Odjeljci u boli koji sačinjavaju krafnu pokazuju koliko je svaka vrsta interakcije pridonijelo vašem commonshare-u u to vrijeme. Da biste dobili više pojedinosti o interakcijama određene vrste, kliknite ili dodirnite jedan od odjeljaka. Prikazat će se obojeni krugovi koji predstavljaju priče, oglase ili Commonere s kojima ste komunicirali.

Zadržite pokazivač miša iznad (na radnoj površini) ili dodirnite (na mobilno uređaju) krug da biste prikazali više pojedinosti. Veličina svakog kruga predstavlja koliko pridonosi vašem commonshare-u. Dva slova u svakom krugu su prva dva slova imena Commoner-a ili naslov priče/oglasa. (Kao što je prikazano na lijevoj strani slike iznad, vaše transakcije se čuvaju kao anonimne - umjesto toga prikazana su slova "cc", što znači "Commoncoin".) Da biste se vratili na izvorni prikaz, kliknite ili dodirnite tekst "povratak" iznad krafne.Imate li pitanja ili primjedbe o ovim uputama za korištenje? Napišite nam komentar! 

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

0 Comments

There are no comments