Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Zadruga za etično financiranje tokom 2018. godine svojim članovima društvenim poduzetnicima kao i onima koji će to tek postati, osigurala je više od milijun kuna financiranja u obliku mikrozajmova. Rezultat je to dugogodišnje izgradnje partnerstva i kvalitetne suradnje s članicama Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka, čija je članica i Zadruga za etično financiranje.

"Sektor društvenog poduzetništva u Hrvatskoj razvija se na marginama, većina nositelja razvoja društveno-poduzetničkih aktivnosti su organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije koje se često susreću sa problemima u financiranju vlastitih projekata, ali i u svakodnevnom poslovanju", izjavila je ovom prilikom Silvana Radelić, voditeljica financija u najvećoj hrvatskoj zadruzi.


Zadruga za etično financiranje (ZEF) strateški je usmjerena na jačanje sektora društvene ekonomije i društvenog poduzetništva u Hrvatskoj od samog početka, te su iznimno zadovoljni što su svojim zadrugarima, u suradnji s partnerom iz Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka, poljskim TISE fondom, osigurali sredstva po iznimno povoljnim uvjetima u usporedbi s ostalim zemljama u kojima posluju.


Za više informacije o etičnoj banci, vidite: https://commonfare.net/en/stories/eticna-banka-first-ethical-bank-in-croatia


Za više informacijhe o Federaciji europskih etičnih i alternativnih banaka, vidite: https://www.febea.org/


Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

2 Comments

Card sfondo logo paddy nero

Quia

November 13, 2018 at 14:11

Very interesting initiative, congrats!

Card sfondo logo paddy nero

Quia

November 13, 2018 at 14:12

P.S. Funding opportunities for social enterprises in Portugal: http://inovacaosocial.portugal2020.pt/