Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Poziv na suradnju

Slobodna domene, zadruga za otvoreni kod i dizajn pokrenula je Fond solidarnosti - fond kojim želimo podržati projekte i aktivnosti koje smatramo društveno korisnima i relevantnima, a da su u skladu s ciljevima i vrijednostima naše zadruge.


O čemu se radi i kako Fond funkcionira?

U Fond solidarnosti izdvajamo svu dobit Zadruge koja preostane nakon podmirenja

zakonskih obveza, a uloga fonda je trostruka: stipendiranje aktivnosti i

projekata u kojima prepoznajemo potencijal, kasa uzajamne pomoći za članove/ice

Zadruge te podrška investicijama Zadruge i projekata.

Da bismo Fond solidarnosti održali transparentnim, sve informacije o stanju fonda su u potpunosti dostupne članovima Zadruge, a projekti se mogu predlagati tijekom cijele godine. 

 

Pozivamo sve zainteresirane da se jave s prijedlozima suradnje! Želimo uložiti vrijeme, znanje, ljudske i materijalne resurse u realizaciju ideja koje su u skladu s našim ciljevima i načelima:

– pravedna distribucija viška vrijednosti

– demokratsko odlučivanje

– obrana i proširenje definicije javnih dobara

– zaštita i promicanje jednakosti te borba protiv diskriminacije

Prijaviti se mogu svi, fizičke i pravne osobe. Jedino što nam je važno jest kompatibilnost ideje s našim nastojanjima da sredstva iz Fonda solidarnosti pretočimo u projekte koji su razvojni i solidarni.

Imajte u vidu da se Slobodna domena u velikoj mjeri bavi dizajnom te izradom digitalnih platformi, i to je prostor u kojem možemo najviše pomoći. Sanjamo širenje virusa platformskog zadrugarstva i nadamo se da ćemo ovim pozivom tome doprinijeti!

Što Slobodna domena ima od toga?

Financijsku korist od Fonda solidarnosti definitivno nemamo - sredstva koja ulažemo su nepovratna i na njih ne gledamo kao na poslovne investicije od kojih očekujemo dobit. Naša motivacija za pokretanje Fonda solidarnosti je podrška kvalitetnim, održivim i društveno korisnim projektima, a najveća nam je nagrada zadovoljstvo što je projekt koji smo podržali zaživio, stao na vlastite noge i nastavio se samostalno razvijati i rasti.

Kako se prijaviti?

Ukratko opišite svoj prijedlog i pošaljite nam ga na solidarnost@slobodnadomena.hr. Svakako navedite svoje ime i broj telefona, a dalje od toga ćemo zajedno!

Ako preferirate razgovor uživo, zašto ne biste došli osobno da porazgovaramo o vašoj ideji? Ured nam se nalazi na 14. katu Vjesnikovog nebodera, Slavonska avenija 4, Zagreb, a konzultacije održavamo u petak, 19. i 26. listopada u 10 sati. Naposljetku, u tim terminima nas možete i nazvati na +385 91 164 7325, pa se možemo konzultirati i telefonski.

Poziv je trajno otvoren i nije geografski ograničen na Hrvatsku. Ograničen je resursima. Javite se!

Fond solidarnosti

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

4 Comments

Card remedios varo

maja_zg_to_df

October 11, 2018 at 14:33

Great opportunity for active citizens, initiatives and organizations working around Europe!

Card io

emme

October 11, 2018 at 15:06

great project!

Anonymous avatar

Anonymous

October 11, 2018 at 15:40

Let us apply

Card common

Communa

October 15, 2018 at 15:34

Super!