Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.
Large cms web page mirovni studji 21

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje osobe za rad na društvenoj promjeni. Na Mirovnim studijima želimo demistificirati sustav, shvatiti uzroke društvenih nepravdi i razvijati pristupe za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju.


Pokrenuti su i održani sa željom da promišljaju i grade alternative te potaknu sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena - kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Povezivanjem i suradnjom stvaramo istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu. 

Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 130 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Omogućuje rad na osobnim vještinama potrebnim za suradnju, nudi analizu gorućih društvenih problema i upoznaje s praksama za njihovu transformaciju. Organiziran je kroz 3 modula i 7 programskih cjelina.

PROGRAMSKE CJELINE

I. VJEŠTINE SURADNJE

II. PRISTUPI/ANALIZE

  • GLOBALIZACIJA I EKONOMSKA PRAVDA
  • LJUDSKA SIGURNOST I MIGRACIJE
  • LJUDSKA PRAVA
  • FEMINIZAM, SPOL, ROD, SEKSUALNOST
  • RATNO I ANTIRATNO NASLJEĐE

III. PRAKSE ZA DRUŠTVENU PROMJENU

Tko su predavači?

Predavači na mirovnim studijima su praktičari i teoretičari sa znanjem i iskustvom u analizi društvenih problema, ali i organiziranju za njihovo rješavanje. Ima tu aktivistkinja i sociologa, politologa i pedagoga, odvjetnika i medijatora.

Kome je program namijenjen?

Nemirnima. Program je za vas ako želite aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji…

Koliko traje?

Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 18 do 21 sati te 2-3 subote tijekom trajanja programa od 10 – 17 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c. Program traje od siječnja do lipnja 2019.

Koliko košta?

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna za zaposlene, 1.000 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene. Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje.

Kako se prijaviti?

Prijave za Mirovne studije bit će otvorene do 9.12.2018., a prijavni obrazac nalazi se u prilogu. Ispunite obrazac, pošaljite ga na prijave@cms.hr i javite nam se da dogovorimo upoznavanje.


Za više informacija pogledajte na www.cms.hr/hr/mirovni-studiji, pročitajte Osnovne pojmove, informirajte se o prošlogodišnjem programu ili nas nazovite na 01 482 00 94 ili 091 33 00 183.

Vidimo se na Mirovnim studijima! 

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

0 Comments

There are no comments