Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.
Udruga MOST je nevladina organizacija sa sjedištem u Splitu koja promiče vrijednosti volonterskog rada, ljudskosti, solidarnosti, poštivanja različitosti i ljudskih prava, te pruža konkretnu pomoć onima kojima je potrebna s ciljem povećanja kvalitete života ranjivih osoba , te borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Radi kroz četiri programa:

·         Centar podrške za djecu i mlade s problemima u ponašanju
·         Centar znanja za društveno uključivanje i smanjenje siromaštva
·         Program promocije i razvoja volonterskog rada mladih
·         Program skrbi i brige za beskućnike/ce

MOST vjeruje u vrijednosti solidarnosti i poštivanja različitosti i ljudskih prava, te pružanju konkretne i neposredne pomoći onima kojima je potrebna u zajednici, čime se premošćuje svijet ideala i trenutni uvjeti života u Splitu. Na primjer, osim pokretanja istraživanja i zagovaranja u ime beskućnika, MOST u suradnji s Gradom Splitom vodi sklonište za beskućnike, putem programa, aktivnostima i radionicama namijenjenim integraciji beskućnika u društvo. MOST također koordinira mrežu hrvatskih beskućnika i web stranicu na kojoj mogu pristupiti važnim informacijama, kako praktičnim tako i orjentiranim na politike, te podijeliti svoje priče i iskustva jedni s drugima i svijetom.
 
U 2015. MOST je otvorio vrata socijalnoj samoposluzi pod nazivom "Solidarnost" koji pruža besplatnu hranu gladnim građanima Splita. Moto supermarketa je "Nitko nije gladan u Splitu".



Za više informacija: https://www.most.hr/

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

1 Comment

Card default

Cvijeta

November 06, 2018 at 08:47

Great job MOST!