Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

COMMONERS VOICES

Catwalk against catcalls!


U subotu 13. travnja HollaBack! Hrvatska organizira modnu reviju protiv uličnog uznemiravanja na Cvijetnom trgu u Zagrebu, u 13:00. Pridružite im se u borbi protiv uličnog uznemiravanja!


Ako još uvijek smatrate da je ulično uznemiravanje bezazleno, dođite na „modnu reviju“ koju 13.04. u 13.00h na Cvjetnom trgu organizira Hollaback! Hrvatska u sklopu Internacionalnog tjedna protiv uličnog uznemiravanja. Revija nije glamurozna kao što se od događaja s takvim nazivom očekuje, ali modeli zaslužili su da ih se dođe pogledati i da se pokuša razumjeti njihovo iskustvo i perspektiva. Na ovoj će reviji improviziranim crvenim tepihom prošetati osobe noseći u rukama papir koji sadrži uvrede/nazive koje su te osobe čule za vrijeme rodno uvjetovanog uznemiravanja.

Ako sam/a želiš prošetati tepihom, javite se organizatorima na croatia@ihollaback.org

Hollaback! je globalni pokret za zaustavljanje uznemiravanja. Njihova je misija izgraditi sigurne i uključive javne prostore kroz transformaciju kulture koja održava diskriminaciju i nasilje.


Vizija HollaBack je svijet u kojem svi ljudi imaju slobodu kretanja kroz javni prostor, i slobodu sudjelovati u građanskom životu bez straha. U ovom svijetu, žene i LGBT+ osobe nikada se neće suočiti s nasiljem i diskriminacijom dok hodaju ulicom, idu u školu, sjede u parku, prisustvuju javnom prosvjedu ili sudjeluju na internetu ili u medijima. Svi imamo pravo biti ono što jesmo!

Ako želite sudjelovati u ovoj bitnoj javnoj akciji protiv uličnog uznemiravanja javite se organizatorima na croatia@ihollaback.org!!! 

Za više informacije o modnoj reviji, vidite: https://web.facebook.com/events/2274963679391727/

Za više informacije o Holla Back! Hrvatska, vidite: https://croatia.ihollaback.org/

Hollaback catwalk against catcalls

Commonfare.net is for, with, and by people.

Do you want to join? You will need only an email address, and we will never use it for other purposes.

1 Comment

Card quelo peace

nepantla

April 05, 2019 at 12:47

Love HollaBack! Great initiative, hope it will be well attended. Greetings from Italy!